SABO: IZ VUKOVARA OTIŠLO 20% LJUDI, MORAMO DOGOVORITI PROGRAME KOJI ĆE TO ZAUSTAVITI

Ilustracija: Davor Javorovic/PIXSELL

Prenosimo u cijelosti članak s portala index.hr, vezan uz razvoj Grada Vukovara, potaknuto reakcijama na objavu konačnih rezultata popisa stanovništva 2021. Članak prenosi izjavu s konferencije za medije nezavisnog zastupnika vukovarskog Gradskog vijeća, Željka Sabe, a cijeli članak možete pronaći na sljedećoj poveznici: https://www.index.hr/vijesti/clanak/sabo-iz-vukovara-otislo-20-ljudi-moramo-dogovoriti-programe-koji-ce-to-zaustaviti/2397533.aspx.

Predsjednik vukovarskoga Gradskog vijeća Željko Sabo (nezavisni) izjavio je danas na konferenciji za novinare kako su mir i sigurnost osnovni uvjeti da bi se Vukovar mogao razvijati, a njegovi stanovnici osjećati sigurno i zadovoljno.

“Mi taj mir imamo i trebamo ga zadržati jer on omogućava normalan život svih građana i razvoj poduzetništva i gospodarstva u gradu Vukovaru”, rekao je Sabo u vezi s rezultatima popisa stanovništva po nacionalnoj strukturi, objavljenim u petak, a po kojima je Srba u Vukovaru manje od 30 posto.

“Ono što se događalo 2013. nije donijelo ništa dobro”

Ocijenio je da u godinu i pol dana od prošlih lokalnih izbora (od kada je na vlasti u gradu Vukovaru koalicija Domovinskog pokreta i Hrvatskih suverenista uz presudnu potporu nezavisnog Željka Sabe), u Vukovaru nema nemira.

“Ono što se u Vukovaru događalo 2013. i 2014. godine gradu Vukovaru i Vukovarcima sigurno nije donijelo ništa dobroga, ali ta su vremena iza nas”, ustvrdio je ističući kako Vukovaru treba prosperitet i napredak te kako je zato i podupro nedavno prihvaćeni gradski proračun za 2023. godinu.

“Zabrinjava pad broja stanovnika”

“Proračun je razvojan i moju podršku uvijek će imati proračun koji sadrži demografske mjere i ulaganje u mlade i razvoj, a proračun za 2023. godinu nudi upravo to”, rekao je Željko Sabo ne odgovorivši konkretno na primjedbu novinara da je u predizbornoj kampanji uoči lokalnih izbora govorio kako je stanje u Vukovaru loše, a da je za to odgovoran gradonačelnik Ivan Penava.

“Ono što zabrinjava je pad broja stanovnika za više od 20 posto u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Svi trebamo sjesti za stol i vidjeti što se može učiniti i s kojim programima bismo mogli ići pred vladu kako bi se proces depopulacije zaustavio”, poručio je Željko Sabo.